Отворени Трећи спортски сусрети Синдиката управе РС

У Бањи Брућици код Теслића, синоћ су отворени Трећи спортски сусрети Синдиката управе РС, који су ове године окупили 300 учесника из 11 општина и градова из РС , а који ће се у наредна два дана такмичити у 16 спортских дисциплина.

Овогодишње спортске сусрете отворио је предсједник Синдинката управе РС Томислав Врховац, који је свим спортистима – синдикалцима и синдикалкама пожелио што више фер плеја, што боље спортске резултате, добро дружење те јачање пријатељства и солидарности , што је више од сваког спортског резултата.

Учеснике игара поздравила је и предсједница Савеза синдиката Ранка Мишић која је уз жељу за дружењем и јачањем синдикалног јединства, те позвала синдикалке и синдикалце да буду јаки и истрајни, јер ће нам, како је нагласила, у времену које долази сигурно„напасти“ Закон о раду РС, односно стечена радничка и синдикална права.

Спортским сусретима Синдикта управе РС присуствују делегације Синдиката управе Србије на челу са секретаром Миланком Ковачевић, Синдиката управе и правосуђа Црне Горе коју предводи предсједник Душко Зарубица, делегација Синдиката управе и правосуђа Македоније на челу са предсједником Пецом Грујевским и делегација Синдиката државних службеника и намјештеника у ФБИХ коју предводи предсједник Салих Крушчица, а који су у име чланства поздравили учеснике спортских игара и пожељели им што боље спортске резултате.

Отварању ове радничко-спортске манифестације присуствовала је Радана Даљевић помоћник министра управе РС која је поздравила све присутне синдикалке и синдикалце и пожељела им што више успјеха како у спортским активностима тако и у свакодневним синдикалним активностима.

Екипе и поједници који постигну најбоље спортске резултате у екипном и појединачном такмичењу учествоваће на Седмим регионалним играма синдиката управе земаља Југоисточне Европе којима је домаћин Синдикат управе РС, а игре ће се одржати у септембру ове године у Бањи Брућици.

Трећи спортски сусрети радника Синдиката управе РС завршавају се у недељу 06. јула свечаним дефилеом екипа и додјелом признања најбољим спортистима у појединачном и екипном такмичењу.