Синдикат управе Републике Српске конституисао је Актив жена и Актив младих !

Након што су конституисани сви органи Синдиката управе Републике Српске, током спортско рекреативних сусрета у Теслићу конституисани су и Актив жена и Актив младих Синдиката управе Републике Српске.

На конститутивној сједници Актива жена Синдиката управе Републике Српске, за предсједницу изабрана је Оливера Ђурић Марковић из Општинске управе Теслић која се захвалила присутнима на указаном повјерењу, те је истакла да ће се Актив залагати да се јасно артикулишу ставови припадница жена.

На конститутивној сједници Актива младих Синдиката управе Републике Српске, за новог предсједника изабран је Ђорђе Билбија из Фонда здравственог осигурања Републике Српске. Билбија се захвалио присутнима на указаном повјерењу, те је истакао да млади треба да буду покретачка снага у новим изазовима који су пред Синдикатом, као и то да ће млади у наредном периоду бити на располагању Синдикату када је у питању реализовање активности које ће проводити Синдикат управе Републике Српске.

Конститутивним сједницама актива, присуствовали су предсједник Синдиката управе Републике Српске Божо Марић, потпредсједник Синиша Ћеркета и секретар Милорад Митровић, који су поздравили присутне и пружили им пуну подршку у њиховом будућем раду.

Синдикат ће током јула настојати да организује едукативни семинар за активисте новоформираних актива, на којем ће се активисти упознати о основама организовања и дјеловања синдиката.