У Бањој Луци одржана регионална Конференција синдиката са подручја ЈИ Европе

У Бањој Луци је 22.12.2017.године одржана регионална Конференција синдиката управа, државних службеника и намјештеника и правосуђа са подручја ЈИ Европе, који окупљају преко 85.000 чланова.

У оквиру конференције учесници су се упознали о структури и раду Синдиката управе Републике Српске, Синдикату државних службеника и намјештеника ФБиХ, Синдикату државних службеника и намјештеника у заједничким органима БиХ, Синдикату управе Србије, Синдикату управе и правосуђа Црне Горе и о Синдикату управе и правосуђа Македоније.

Предсједници присутних синдиката потписали су Декларацију о међусобном разумјевању и  сарадњи синдиката којом се јасно дефинише будућа сарадња поменутих синдиката.

Декларацију су потписали:

Конференцију су подржали и представници ресорног Министарства управе и локалне самоуправе које је предводила министрица Лејла Решић, док се позвани градоначелник Бања Луке господин Игор Радојичић и предсједник СОГ РС Љубиша Ћосић због раније преузетих обавеза нису могли одазвати али су писмено пружили подршку и пожељели успјех у будућем раду.

Декларацијом се предвиђа активна сарадња сродних синдиката са подручја ЈИ Европе у оквиру које ће се стицати и размењивати искуства у процесу реформи, доношењу законских рјешења из области управе и локалне самоуправе, унапређивању синдикалне, културне, спортске и едукативне сарадње чланова поменутих синдиката.

Слике регионалне Конференције организоване у Дому синдиката Бања Лука, можете погледати у прилогу.