Завршено Стратешко планирање СУРС-а, на Мраковици

Синдикат управе Републике Српске још једном је показао одговорност према радницима које заступа. У периоду од 28.06 до 30.06. на Мраковици у оквиру Стратешког планирања одржан је низ активности од којих сигурно треба издвојити стручну расправу о радном тексту новог закона о државним службеницима Републике Српске. Радионица је окупила више од 40 учесника из министарстава, органа управе, републичких управних организација, синдикалних организација и Народне скупштине Републике Српске.

С обзиром да је реформа јавне управе у Републици Српској али и БиХ, један од предуслова дефинисаних у процесу евроинтеграција и да је за очекивати да се нови закон у парламентарној процедури нађе најдаље за пет мјесеци јасно је да се ради о теми од круцијалног значаја. Такође закон је је стратешки битан не само за раднике, него и за све грађане, а посебно привреду, с обзиром да се зна да ће након њега на ред доћи и нови закон о платама.

И ако је примарна намјена синдиката заштита радника и законом загарантованих им права Синдикат управе Републике Српске, још једном истиче да се ова област мора уредити на другачији начин а да ће се рад од нерада морати одвојити, све наравно у циљу да јавна управа буде што ефикаснија и прави сервис грађана.