Јачање структура и оспособљавање синдикалних чланова

Joш једна у низу радионица у оквиру пројекта „Права на раду, рад на правима“, одржана је са синдикалцима Министарства рада и борачко – инвалидске заштите у Влади Републике Српске. Синдикалци су имали прилику да им предавање одржи магистар правних наука Милорад Митровић, секретар Синдиката управе Републике Српске и предсједник ове синдикалне организације.

Циљ радионице је јачање структура и оспособљавање синдикалних чланова за заштиту радних права.  Митровић је присутне упознао са појавним облицима кршења и механизмима заштите радних права.

„Фокус радионице која се спроводи у оквиру Ерасмус+ пројекта „Права у раду, рад на правима“ је био на промјенама које се очекују у оквиру реформе радног законодавства, доношење нових прописа којима ће се регулишу права и обавезе државних службеника и намјештеника као и активностима које се предузимају у циљу побољшања механизама заштите радних права“, рекао је Митровић.

Велико интересовање и ентузијазам су исказали млади синдикални активисти који су исказали жељу и вољу да се активније баве синдикалним радом и да допринесу заједничкој борби за бољи статус радника.