У систему Владе Републике Српске основана нова синдикална организација Синдиката управе Републике Српске која је формирана у Министарству просвјете и културе

Дарко Стојнић на оснивачкој Скупштини СО Министарства просвјете и културе изабран је за предсједника Синдикалне организације

У систему Владе Републике Српске формирана је нова синдикална организација која је основана у Министарству просвјете и културе. На оснивачкој Скупштини СО Министарства просвјете и културе испред Синдиката управе Републике Српске као оснивача присуствовали су потпредсједник Синиша Ћеркета и секретар Синдиката Мр Милорад Митровић који су се обратили присутнима.

„У Министарству просвјете и културе приступило нам је преко 50 запослених и нас јако радује и охрабрује повјерење запослених у оквиру органа управе, али нас исто неће уљуљкати јер нас очекује јако пуно обавеза и великих изазова који ће се наметнути пред запослене у јавној администрацији“, истакао је потпредсједник СУРС, Синниша Ћеркета.

„Синдикат управе Републике Српске заступа запослене приликом вођења дисциплинских поступака у институцијама Владе Републике Српске и то радимо веома успјешно, као што знате у току су и овдје у Министарству два поступка која ћемо сигурно оборити, због низа неправилности и незаконистости. Наша улога је да јачамо синдикални покрет путем којег унапређујемо положај наших чланова. Пружамо бесплатну правну заштиту и оно најважније преговарамо о вашим правима и вашим примањима. У наредном периоду ми ћемо основати још неколико организација у оквиру органа управе чиме ћемо знатно омасовити наш Синдикат јер наша снага је у знању и масовности нашег чланства, а ви треба да знате да од стране руководства Синдиката управе имате сву неопходну заштиту и подршку у свом раду“, поручио је секратар СУРС, Мр Милорад Митровић.

На оснивачкој скупштини за предсједника синдикалне организације у другом кругу изабран је Дарко Стојнић, такође је и изабран Синдикални и Надзорни одбор чиме су испуњени сви предуслови да се Синдикална организација Министарства просвјете и културе упише у надлежни Регистар надлежног министарства.