Сви радници Општинске управе Чајниче вратили се у оквир Синдиката управе Републике Српске јер су обманути од стране Савеза синдиката и Жутог синдиката

Синдикат управе Републике Српске за нас нема алтернативу, поручио је Мирорслав Фуртула предсједник Синдикалне организације Општинске управе Чајниче

Након што је 2018.године Синдикат управе Републике Српске иступио из Савеза синдиката Републике Српске, пасивизирали смо чланство док се нису окончали судски спорови између Синдиката управе и ССРС, поручио је Фуртула.

Како су судски спорови пред Уставним, Врховним и Окружним судом ријешени у корист Синдиката управе, за раднике и мене као предсједника ОУ Чајниче, нема више дилема гдје припадамо, наше мјесто је у матичном Синдикату управе Републике Српске а не у ЖУТОМ СИНДИКАТУ који нас је најгори начин обмануо и злоупотријебио!

Ако узмемо у обзир да са регије Фоча-Вишеград све општинске управе дјелују у оквиру Синдиката управе, да су ту ОУ Фоча, ОУ Рудо, ОУ Вишеград, ОУ Рогатица, онда је сасвим нормално и природно да и ОУ Чајниче буде дио ове велике породице, истакао је Мирослав Фуртула!

Свјесни чињеница под каквим притиском од стране представника Савеза синдиката и Жутог синдиката су се налазили предсједници синдикалних организација и какве подвале су се дешавале на терену, те да су људи довођени у заблуду због судских процеса, ми смо током 2020.године обишли све организације које су нас напустиле са подручја регије Фоча. Сви они су се вратили у оквир нашег Синдиката који већ двадесет година штити интересе запослених у јавној управи и мени као члану Републичког одбора Синдиката управе Републике Српске испред ове регије то итекако импонује, поручио је Милија Радовић – члан РО СУРС регија Фоча.

Ускоро повратак још неколико организација, овај тренд биће настављен све до гашења ЖУТОГ СИНДИКАТА!

Предсједник Синдиката управе Републике Српске Божо Марић поручио је да ће у наредном периоду бити све више и више повратака под окриље Синдиката управе. Веома брзо, нама ће се придружити још неколико синдикалних организација које дјелују у оквиру Жутог синдиката, јер су људи увидјели да су обманути од стране представника ССРС и Жутог синдиката, када су у питању сви судски спорови спорови који су се водили, а који су окончани у нашу корист. Свакако да прија када дођете у све те средине и када вам радници кажу да они препознају и виде ко се заиста бори за њихова права кроз колективне уговоре, а ко искључиво за своје личне позиције и бенефите синдикалног дјеловања. Овај тренд раста ће се наставити све док не угасимо Жути синдникат, а то ће се према нашем плану десити веома брзо већ почетком 2021.године, поручио је Божо Марић.