Конституисан Републички одбор СУРС на којем је комплетирано руководство Синдиката

Изабрани секретар и потпредсједници Синдиката управе, усвојен низ одлука којима се усмјерава даљи рад Синдиката

На конститутивној сједници Републичког одбора Синдиката на приједлог предсједника изабрани су секретар и потпредсједници Синдиката, чиме је изабрано најуже руководство за мандатни период 2021-2025.године. За секретара Синдиката управе Републике Српске изабран је Мр Милорад Митровић, Милена Јосиповић изабрана је за потпредсједницу Синдиката за ресор органа управе, Бранисла Кешељ изабран је за потпредсједника Синдиката за ресор јавних служби и Лазар Гајић изабран је за потпредсједника Синдиката за ресор јединица локалних самоуправа.

„Овим избором је комплетирано руководство Републичког одбора СУРС и вјерујем да ће моји сарадници оправдати повјерење које им је указао РО СУРС. У оквиру Синдиката управе РС нема недодирљивих и у најужем руководству се налазе моји сарадници са којима сам у претходном периоду највише сарађивао и остварио одређене резултате, али то не значи да било ко због тога треба да помисли да је незаменљив, већ им је то обавеза да уложе још више труда и рада како би оправдали указано повјерење. У наредном периоду нас чека још конституисање Предсједништва СУРС а након тога слиједи реализација низа активности којима ће се усмјерити рад Синдиката у наредном периоду. Ту прије свега мислим на организацију Деветих спортско рекративних сусрета СУРС, наставка започетих активности у оквиру Народне Скупштине РС, а све циљу враћања накнада топлог оброка и регреса за запослене чије плате се уређују законима о платама. Како би заштитили дигнитет Синдиката, одлучено је да се поднесе извјештај Тужилаштву у вези са Одлуком Уставног суда РС који је утврдио да су неуставне и незаконите измјене и допуне ПКУ за запослене у ЈЛС које су закључили Министарство управе и представници Жутог синдиката илити Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних слуби, и да је дошло до почињења низа кривичних дјела учесника у овом незаконитом послу. Такође у наредном периоду је неопходно да у локалним заједницама гдје су колективни уговори закључени на основу незаконитог и неуставног ПКУ, закључимо нове ПКУ којим ћемо уредити права запослених, тако да нас очекује велики број активности“ – истакао је Марић.

 

Сви клубови посланика у оквиру НСРС подржали су усклађивање Закона о платама са Законом о раду како би се обезбједило враћање накнада топлог оброка и регреса!

 

Девети спортско рекреативни сусрети одржавају се од 09. -12-09.2021 у ЗТЦ „Бања Врућица“ Теслић!

 

Уставни суд РС потврдио иницјативу Синдиката управе РС и прогласио неуставним и незаконитим измјене и допуне ПКУ за запослене у јединицама локалне самоуправе које је закључио Жути синдикат из Савеза синдиката – за запослене у јединицама локалних самоуправа, важе само одредбе ПКУ који је закључио Синдикат управе Републике Српске и Министарство управе и локалне самоуправе!