Још једна нова синдикална организација у оквиру Синдиката управе Републике Српске основана је у ЈУ Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске

Радници ЈУ Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске приступили Синдикату управе Републике Српске.

Запослени у ЈУ Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске препознали су труд, рад и залагање да се запосленима у јавним службама Републике Српске врати право на посебно исказивање накнада за топли оброк и регрес, те су се одлучили да се у тој борби прикључе Синдикату управе Републике Српске. Формирана је синдикална организација којој су приступили сви радници а за предсједника је изабран Славиша Узелац.

Свим радницима у јавном сектору је главни интерес да се врати топли оброк и регрес, па тако и нама који припадамо јавним службама, а Синдикат управе Републике Српске је синдикат који преговара о нашим правима са Владом Републике Српске. Видјели смо да је Синдикат управе Републике Српске у јуну/јулу 2021 са свим посланичким клубовима у Народној скупштини Републике Српске обавио разговоре и да је лобирао по том питању за 55 000 запослених, а видјели смо и да су посланици у децембру на иницијативу Синдиката управе Републике Српске усвојили ЗАКЉУЧАК којим се обавезује Влада РС да припреми нове законе у којима ће се посебно исказати топли оброк и регрес. Без обзира на спинове и лажне дописе које нам достављају људи из Савеза синдиката РС у вези са овим питањем, сви радници у јавном сектору знају ко је покренуо ову причу око враћања накнада за топли оброк и регрес и због тога смо се одлучили за Синдикат управе Републике Српске, поручено је након састанка.