Сви радници ЈУ Центар за социјални рад Угљевик приступили Синдикату управе Републике Српске

Искрен рад, труд и залагање Синдиката управе Републике Српске  за бољи положај радника – препознали и радници Центра за социјални рад Угљевик

У Угљевику је формирана нова синдикална организација у оквиру Синдиката управе Републике Српске која броји 19 чланова.

Рад, труд и залагање Синдиката за бољи положај радника препознали су и запослени у Центру за социјални рад Угљевик који су контактирали СУРС у циљу формирања синдикалне организације. Синдикалној организацији приступили су сви запослени у ЦСР, а за предсједника је изабран Драган Симић.

„Ми у ЦСР Угљевик смо инспирисани активностима које проводи СУРС у циљу побољшања положаја радника, зато за нас није било дилеме у ком синдикату ћемо се организовати. Са Божом Марићем предсједником Синдиката управе Републике Српске већ само обавио два састанка у циљу помоћи Синдиката око закључивања колективног уговора код послодавца и наредних активности које ће реализовати Синдикат управе како би се унаприједио положај запослених у ЦСР у Републици Српској. Оно што ме је охрабрило је да велика већина ЦСР синдикално организована управо у оквиру Синдиката управе Републике Српске и да Синдикат има јасну визију када је у питању рјешавање специфичних питања са којима се суочавају запослени у ЦСР. Увјерени смо да ћемо убрзо имати резултате нашег рада како у самом ЦСР Угљевик тако и у борби за бољи положај свих радника ЦСР.