Нова синдикална организација основана у оквиру Синдиката управе Републике Српске – радници ЈУ Дом за старија лица Приједор приступили Синдикату управе Републике Српске

Незадовољни радом Савеза синдиката РС на челу са Ранком Мишић и гранског Синдиката здравства и социјалне заштите РС, радници Дома пензионера Приједор приступили СУРС

Након свих опструкција које су вршене од стране регионалног секретара Савеза синдиката РС из Приједора који без било каквог интегритета обмањује раднике, предсједника Синдиката здравства и социјалне заштите РС који нема мандат да преговара у име запослених у јавним службама Републике Српске и дијела менаџмента ове јавне установе који нагомилане проблеме гурају под тепих, у ЈУ Дом за старија лица Приједор организована је изборна скупштина новоформиране синдикалне организације. За предсједника Синдикалне организације ЈУ Дом за старија лица Приједор изабран је Недељко Кременовић.

У овој јавној установи нагомилани проблеми огледају се у неуплаћеним доприносима за претходне четири године, неисплаћене четири плате и неисплаћених 29 накнада за превоз, које су при томе обрачунаване супротно одредбама Посебног колективног уговора за запослене у јавним службама Републике Српске.

Ово је већ друга јавна установа социјалне заштите која је у кратком року приступила Синдикату управе РС, након што су људи схватили да су у ствари дуги низ година обмањивани од стране Савеза синдиката и гранског Синдиката здравства и социјалне заштите РС! Наиме Посебни колективни уговор за запослене у јавним службама Републике Српске закључује Синдикат управе РС, а не Савез или грански Синдикат здравства и социјалне заштите РС, а исто се односи и на преговоре у вези са Законом о платама за запослене у јавним службама РС.

Радници то препознају и свјесни су да овако више не иде, јер се њихов глас не чује а проблеми се само гурају под тепих, док предсједник синдикалне организације из Синдиката здравства све то аминује. Овако више не иде, ми смо се довели у  ситуацију да немамо са чим доћи на посао јер нам се дугује 29 накнада за превоз, уз све то превоз је обрачунат у мањем износу од износа предвиђеног Посебним колективним уговором. Доприноси нам се дугују за претходне четири године, сада смо достигли дуговање већ четврте плате и ми од Синдиката управе Републике Српске да се активно укључи у рјешавање наших нагомиланих проблема, истакао је Кременовић.

У име СУРС изборној скупштини присуствовали су предсједник, замјеник предсједника и потпредсједник Синдиката управе Републике Српске.