Запослени у органима управе не треба да брину за своја права утврђена Посебним колективним уговором – без обзира на неуспјешне опструкције Жутог синдиката који не престаје да шокира својим поступцима

Након што у претходном периоду Жути синдикат односно Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби РС није желио да се формира Одбор за преговоре у складу са одредбама Закона о раду, а све са скривеном намјером да преко 9.000 запослених остави без свих права прописаних Посебним колективним уговором за запослене у органима управе. Синдикат управе Републике Српске је као већински репрезентативни синдикат у области јавне управе својом снагом и ауторитетом издејствовао продужење ПКУ како би заштитио права око 9.000 запослених који конзумирају права из овог колективног уговора. Шокантно је да један синдикат ради то што ради Жути синдикат који дјелује у оквиру Савеза синдиката РС! Као мањински синдикат у области јавне управе који има минорно чланство унутар органа управе констатно и свјесно опструише образовање Одбора за преговоре, који би израдио нови колективни уговор. Све то чини из само једног разлога, јер као миноран синдикат у области јавне управе немају довољан број чланова који би им обезбједио позицију одлучивања унутар самог Одбора у односу на Синдикат управе РС, те су због тога били спремни да раднике оставе без свих достигнутих права уређених ПКУ! На њихову жалост, а на срећу радника у оквиру јавне управе постоји одговоран синдикат који брине о правима радника и бори се за интересе радника, што је доказао као потписник три посебна колективна уговора за разлику од Жутог синдиката који иза себе нема резултате нити је потписник било ког уговора за запослене у јавној управи. Све док је тако радници у јавној управи не треба да брину, већ треба да препознају ко се истински бори за раднике и њихова права. Захваљујући активностима Синдиката управе Републике Српске које је водио са представницима Владе Републике Српске, данас је закључен Споразум о продужењу важења рока ПКУ за запослене у органима управе који су закључили министрица Сенка Јујић и предсједник Синдиката управе РС, Божо Марић, а у којем је без обзира на све опструкције Жутог синдиката сачуван достигнути ниво права свих запослених. Радници имају право да знају праву истину и да казне синдикалне плагијаторе и мешетаре који се играју судбинама запослених, те да подрже рад Синдиката управе РС који је увијек на страни радника, што је доказао у двије деценије свог постојања. Имајући у виду да смо са Владом РС закључили Посебни колективни уговор за запослене у органима јединица локалне самоуправе, Посебни колективни уговор за запослене у органима управе и Посебни колективни уговор за запоселене у јавним службама Републике Српске, као и Споразум о повећању плата у три фазе током 2022.године а које се односи на све раднике без обзира да ли јесу или нису синдикално организовани, онда је јасно ко се истински бори за права радника, а ко са правом носи епитет ЖУТОГ СИНДИКАТА!