За одговорне послодавце – постоји могућност да се ријеши проблем накнаде плате радницима који раде половину пуног радног времена

Усљед инфлаторних кретања током 2022. године дошло је до одређеног повећања висине плата у појединим секторима, што је изазвало „проблеме“ у погледу утврђивања појединих врста накнада чија се основица рачуна на основу просјека плата у претходном периоду, најчешће у посљедњих 12 мјесеци прије отпочињања коришћења појединог права.

То се нарочито рефлектовало у погледу остваривања права на накнаду плате лица која користе право на рад са половином пуног радног времена ради појачане његе и старања о дјетету. У погледу корисника права на рад са половином радног времена, дошло је до разлике у обрачуну, на начин да послодавац раднику за вријеме које ради исплаћује плату у висини од половине пуне плате за то радно мјесто, а за другу половину пуног радног времена послодавац исплаћује накнаду плате у висини која је утврђена на основу просјека посљедњих 12 мјесеци прије остваривања овог права, јер је то износ накнаде коју послодавац рефундира од Јавног фонда дјечије заштите Републике Српске.

Према наведеном начину утврђивања висине накнаде плате, радник остварује примање које је номинално мање од плате коју би остварио да је био на раду са пуним радним временом. Ипак, Закон о раду је довољно флексибилан и путем својих радно-правних института дозвољава послодавцу да примјеном принципа повољности ову висину „коригује“ до висине коју би радник остварио да је на раду пуно радно вријеме, али уз могућност рефундације накнаде плате у висини просјечне плате остварене у претходних 12 мјесеци прије отпочињања кориштења овог права коју врши Јавни фонд дјечије заштите.

Послодавци који воде друштвено одговорно пословање и имају обзира према овим категорија запослених, имају и законску могућност да раднику исплате износ плате и накнаде плате у укупном износу плате коју би радник остварио да ради пуно радно вријеме на свом радном мјесту.

Људска и морална је обавеза да се боримо да се ово право и реализује на начин да најугроженије категорије радника имају примања достојна човјека, поручио је секретар Синдиката управе Републике Српске, Мр Милорад Митровић.