Европски пензијски фонд свечано обиљежио пет година постојања и рада

Ћеркета честитао јубилеј ЕПФ и изразио захвалност на успјешној сарадњи

Поводом обиљежавања пет година постојања и рада Европског пензијског фонда, ЕПФ је у Привредној комори организовао свечани банкет пријем за све партнере и пријатеље, у знак захвалности за подршку и повјерење. У име СУРС пријему је присуствовао Синиша Черкета, замјеник предсједника који је у име Синдиката управе Републике Српске честитао јубилеј и захвалио се на успјешној сарадњи.

ЕПФ је први добровољни фонд у Републици Српској који са данашњим даном има више од 40.000 чланова који уплаћују штедњу за пензију. Мисија Европског добровољног пензијског фонда је да буде партнер од повјерења и појединцима и послодавцима, који ће на одговоран начин управљати повјереним средствима до тренутка исплате сачуваног новца.

Досадашњи успјеси и планови за будућност били су у фокусу уводних обраћања домаћина у име ЕПФ-а, директорке Гордане Дробњак и извршног директора Здравка Зечевића.

Данас ЕПФ управља имовином својих чланова у износу 25,5 милиона КМ. Средства се улажу на веома конзервативан начин, у складу са законским ограничењима и инвестиционом политиком.

У протеклом периоду ЕПФ је континуирано пружао подршку јавним емисијама обвезница Републике Српске, али је, такође, један од најприсутнијих инвеститора на секундарном трговању обвезницама на Бањалучкој берзи, чиме доприноси ликвидности и одржавању овог тржишта. ЕПФ је реализовао више од 2.100 исплата, укупне вриједности више од 1,3 милиона КМ. Управо сталним исплатама континуирано гради повјерење и указује на значај постојања додатне добровољне штедње за треће доба. 

Напомињемо да је Синдикат управе Републике Српске први синдикат који је успоставио сарадњу са ЕПФ, те је крајем 2019 године, потписивањем уговора о организовању пензијског плана за све запослене чије се плате финансирају из буџета Републике Српске са Владом РС пружио снажну подршку за трећи пензијски стуб у Републици Српској. 

Уговором је предвиђено да од 1. јануара 2020. године сви радници који примају плату из буџета Републике Српске имају могућност да добровољно штеде, тако што ће им Влада РС додатно уплатити 20 КМ мјесечно.

Честитамо јубилеј Фонду, уз жељу да остваре своју мисију, испуне своје циљеве и резултатима пословања допринесу безбрижнијој старости својих чланова, а такође и наших чланова.